Cabernet Sauvignon S.S. (Luda Mara)
Каберне Совињон е суво црвено вино со пурпурноцрвена боја, дискретна овошна арома со траги на зачин и мириси на вишна, малина и на суво грозје. Се одликува со полно тело, добро избалансирани танини и со карактеристично елегантна завршница.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: полномасни сирења, црвено месо
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 16-18°С
Сорта на грозје: Кабарне Сувињон
Боја: пурпурноцрвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна