Era
ERA е уникатно вино од сортата Вранец добиено од доцна селективна берба на дехдрирани гроздови. Вино со интензивна рубин боја и силен мирис на шумски плодови. Со полно тело, комплексно и импресивно, ја преплавува палетата на вкусови со зрели овошја како што се боровинка, слива и аронија, кафе, темно чоколадо, продолжувајќи го вашето задоволство со долг послевкус. Особено е погодно за спарување со силна храна, печено свинско, мрсна риба, дивеч, јагнешко и зачинето сирење. Препорачана температура на служење: 15ºC – 17ºC

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, јагнешко, печено свинско, пикантни сирења, салати со домати, мрсна риба
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Vranec
Боја: рубин црвена
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна