Бели Вина

Бели Вина

Alexandria Cuvée

1.150 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, нежна златна боја и зеленкаста рефлексија
Темп: 10-12°С
Храна: бело месо на жар, лесни тестенини, морски гргеч, свежи медитерански салати, школки

Bela Voda

3.490 мкд.

(0,75 L.)
Бело вино, светло жолта, проѕирна боја
Темп: 10-12°C
Храна: бранцин, орада, пилешко со зеленчук, телешко во сос со шампињони

Traminec Classic

690 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, златно-жолта
Темп: 10-12°C
Храна: сите видови риба, тестенини со сирење

Alexandria Classic

690 мкд.

(0,75 L.)
Полусуво бело вино, зеленикаво-жолта боја
Темп: 10-12°С
Храна: лесно печено месо, морски специјалитети, риба

Temjanika Classic

690 мкд.

(0,75 L.)
Полусуво бело вино, златно-жолта
Темп: 10-12°С
Храна: лесно приготвено бело месо, морски специјалитети, разни сирења

Chardonnay S.S. (Luda Mara)

1.150 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, прозрачна златно-жолта боја
Темп: 10-12°С
Храна: бела риба, бело месо на скара, винско месо во крем сос, лесни тестенини, мисирка

Rkaciteli S.S. (Luda Mara)

990 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, златно-жолта
Темп: 13-15°C
Храна: лосос на скара, риба

Muscat Ottonel S.S. (Luda Mara)

990 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, светло жолта боја и зеленкаста рефлексија
Темп: 12-13°С

Barovo

3.490 мкд.

(0,75 L.)
Бело вино, Лимон-жолта
Темп: 8-10°C
Храна: лосос, сабјарка, туна

Тиквеш наливно

80 мкд.

(0,200 L.)
Суво бело вино, бело вино
Темп: 10-12°C
Храна: лесни предјадења, пилешко месо, риба

Chardonnay

1.290 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, жолто-зеленкаста
Темп: 8-10°C
Храна: бело месо, зелена салата, зрело сирење, морска храна, риба

Chardonnay Barrique

2.490 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, бледо-жолта
Темп: 8-10°C Alc. vol: 14 %
Храна: бели сирења, јагнешко, морски плодови, пилешко месо, риба

Riesling

1.290 мкд.

(0,75 L.)
Бело вино, жолто-зеленкаста
Темп: 8-10°C
Храна: лесни јадења, морска храна
Muscat Temjanika

Muscat Temjanika

1.290 мкд.

(0,75 L.)
Полусуво бело вино, бело вино
Темп: 6-8°C Alc. vol: 12.5 %
Храна: десерти, зрело сирење, школки

Traminec

1.290 мкд.

(0,75 L.)
Лесно и Свежо (розе), жолто-зеленкаста
Темп: 8-10°C Alc. vol: 12.5 %
Храна: апетисани, морски плодови, пикантни сирења, пушена риба, сушено овошје

Sauvignon

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, бледо-жолта
Темп: 8-10°C Alc. vol: 12.5 %
Храна: пилешко месо, ракчиња, риба, школки

Symphony

1.290 мкд.

(0,75 L.)
Лесно и Свежо (розе), жолто-зеленкаста
Храна: месо во лесни сосови, пикантни сирења, ракчиња, школки

Dissan White

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Бело вино, зеленкаста боја и фина кристална рефлексија
Темп: 8-10°C
Храна: дивеч, јагнешко, сирење

Traminec Late Harvest

890 мкд.

(0,25 L.)
Слатко бело вино, бело вино
Темп: 6-8°C
Храна: десерти

Sauvignon Blanc

1.590 мкд.

(0,75 L.)
Лесно и Свежо, зелено-жолта
Темп: 7-10°C Alc. vol: 12 %
Храна: зелена салата, пилешко месо, предјадење од лосос, свежа морска риба

Pinot Grigio

1.990 мкд.

(0,75 L.)
Свежо, суво вино, сламесто бледа боја со зеленикави нијанси
Темп: 7-10°C Alc. vol: 14 %
Храна: предјадење од лосос, свежа морска риба, тестенини со бел сос и пилешко

Temjanika

1.590 мкд.

(0,75 L.)
Ароматично бело вино, брилијантна и нежна сламесто жолта
Темп: 7-10°C Alc. vol: 13 %
Храна: азиска кујна, лесни предјадења, салати

Камник наливно бело вино

200 мкд.

(0,200 L.)
Суво бело вино, изразена бледа жолто-зеленкаста боја
Темп: 8-10°C Alc. vol: 12.5 %
Храна: бело месо, сирење, тестенини

Riesling

800 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, зелено-жолта
Alc. vol: 12.5 %

New Choice

800 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, светла сламеста
Alc. vol: 12.5 %

Muscat Blanc

1.000 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, Лимон-жолта
Alc. vol: 13 %

Ohrid Pearl

1.000 мкд.

(0,75 L.)
Суво бело вино, Лимон-жолта
Alc. vol: 14 %

Мали вина (0,187 L)

Alexandria Cuvée

290 мкд.

(0,187 L.)
Суво бело вино, нежна златна боја и зеленкаста рефлексија
Темп: 10-12°С
Храна: бело месо на жар, лесни тестенини, морски гргеч, свежи медитерански салати, школки

Traminec Classic

200 мкд.

(0,187 L.)
Суво бело вино, златно-жолта
Темп: 10-12°C
Храна: сите видови риба, тестенини со сирење

Chardonnay

250 мкд.

(0,187 L.)
Суво бело вино, жолто-зеленкаста
Темп: 8-10°C
Храна: бело месо, зелена салата, зрело сирење, морска храна, риба

Alexandria Classic

200 мкд.

(0,187 L.)
Полусуво бело вино, зеленикаво-жолта боја
Темп: 10-12°С
Храна: лесно печено месо, морски специјалитети, риба

Temjanika Classic

200 мкд.

(0,187 L.)
Полусуво бело вино, златно-жолта
Темп: 10-12°С
Храна: лесно приготвено бело месо, морски специјалитети, разни сирења

Muscat Temjanika

330 мкд.

(0,187 L.)
Полусуво бело вино, бело вино
Темп: 6-8°C Alc. vol: 12.5 %
Храна: десерти, зрело сирење, школки