Merlot Barrique
Мерло Барик е премиум суво црвено вино произведено од одбрани лозови насади, на јужно-западната страна на Лепово Брдо, а потоа зреено 12 месеци во македонски дабови буриња. Ова вино се одликува со пурпурно-црвена боја, со прекрасно чист одсјај и комплексно овошна, зачинска нота на мармалад од црни цреши, печено кафе, темна чоколада и мирис на бибер. Вкусот е богат, полн и долготраен со ароми на цреши во темна чоколада и моќно нагласени, меки танини. При соодветен процес на чување, ова Мерло ќе продолжи да добива во вкус с é до 2019 година. Сервирајте со бифтек, печено телешко, македонска кујна, посебно со печени костени на собна температура меѓу 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: бифтек, македонска кујна, печени костени, печено телешко
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Мерло
Боја: пурпурноцрвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна