Premier
ПРЕМИЕР е уникатно, полу-слатко вино од сортата Каберне Совињон произведено само од БОВИН. Добиено од неиригирани и еколошки одгледувани лозови насади, зрната од оваа сорта – Премиер – се внимателно собирани касно во тек на гроздоберот. Екстремно мали количества приноси (2,400 kg per ha) и висока зрелост на зрното (28% шеќер) му даваат на ова ексклузивно вино изобилство алкохол и сув екстракт. ПРЕМИЕР има богато црвена боја и примамливо комплексна арома на суво грозје, грозје и мед. Полно и богато ова посебно вино има необичен вкус на нектар и долготраен овошен послевкус. Се сервира многу малку изладено; ПРЕМИЕР може да биде и самиот тој десерт ил икако дополнување на слатки и деликатни пецива. Вистински еликсир на животот.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: десерти
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 10-12°С
Сорта на грозје: 50% Vranec, 50% Cabernet Sauvignon
Боја: богато црвена
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна