A`gupka
Неодоливо вино од доцна селективна берба на дехидрирани гроздови од сопствените насади. Интензивна боја на рубин и гранат, нуди богатство oд ароми на зрело овошје и темна чоколада. Со полно тело, комплексно и импресивно, го преплавува вкусот, продолжувајќи го задоволството со долг послевкус. Погодно е за спарување со различен тип на храна, зреено сирење, месо на скара, особeно дивеч. Препорачана температура на служење: 15ºC – 17ºC

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, зреено сирење, месо на скара
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Вранец
Боја: рубин и гранат
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна