Dissan Barrique
Темно-црвено по боја, со мирис типичен и препознатлив за сортата Вранец: цреши, кисела цреша, бобинки. Има полн вкус со елегантна, долготрајна острина. Импресивна содржина на полифеноли, антиоксиданти, природни кардиоваскуларни регулатори. Комплексно, со висока содржина на сув екстракт. Соодветно складирано може да се чува во тек на долг временски период. Посебно се препорачува со позачинети јадења, печено свинско, помасни риби, дивеч, јагнешко и пикантни сирења, на собна температура 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, јагнешко, печено свинско, пикантни сирења, помасни риби
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Вранец
Боја: темно-црвена боја
Alcohol Vol: 14 %
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна