Црвени Вина

Црвени Вина

blank

Alexandria Classic

590 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, темноцрвена-рубин боја
Темп: 16-18°С
Храна: дивеч, месо на скара
blank

T'ga za jug Classic

590 мкд.

(0,187 L.)
Полусуво црвено вино, темно-црвена боја
Темп: 16-18°С
Храна: дивеч, полномасни сирења, скара
blank

Cabernet Sauvignon S.S. (Luda Mara)

990 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, пурпурноцрвена боја
Темп: 16-18°С
Храна: полномасни сирења, црвено месо
blank

Cabernet Franc S.S. (Luda Mara)

990 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, рубин-црвена
Темп: 16-18°С
blank

Merlot S.S. (Luda Mara)

990 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, рубин-црвена
Темп: 16-18°С
Храна: пилешко месо, свинско, јагнешко
blank

Alexandria Cuvée

990 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, интензивна рубин црвена
Темп: 14-16°С
Храна: свинско месо на скара, тврдо сирење како чедар и пармезан, телешко месо, ќебапи
blank

Bela Voda

3.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, црвено вино
Темп: 16-18°С
Храна: елен во сос од шумски плодови, месо од срна, фазан или бут од дива свиња
blank

Barovo

3.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, црвено вино
Темп: 16-18°С
Храна: бифтек со прелив од шумско овошје, месо од дива свиња, чадени ребра, јагнешко
blank

Тиквеш наливно

80 мкд.

(0,200 L.)
Црвено – суво вино, кристално црвена боја
Темп: 16-18°С
Храна: месо на скара, тврди сирења
blank
blank

Vranec

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Суво вино, длабока црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: салати со домати, сирење, скара
blank

Cabernet Sauvignon

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, сјајна, рубин црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: дивеч, јагнешко, свинско, скара, тврди сирења
blank

Merlot

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, интензивна, пурпурна боја
Темп: 15-17°C
Храна: салати, свинско, црвено месо
blank

Pinot Noir

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, темно пурпурна боја
Темп: 15-17°C
Храна: дивеч, јагнешко, лесни сирења, скара, телешко месо
blank

Venus

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, интензивна црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: печено свинско, пикантни сирења, сирење, телешки медаљони
blank

Alexandar

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, интензивно виолетова
Темп: 12-14ºC
Храна: говедско месо, јагнешко, месо на скара, печено свинско, телешко месо
blank

Sangiovese

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, рубин црвена
Темп: 8-10°C
Храна: лазања, моцарела, пармезан, пилешко месо, пица, тестенини, храна базирана на патлиџан
blank

Cabernet Fanc

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, робустна црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: дивеч, полномасни сирења
blank

Tempranilo

1.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, рубин црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: бифтек, месо на скара, морска храна, мусака, срнечко, телешко месо, масно бело сирење
blank

Petit Verdot

1.490 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, интензивно црвено
Темп: 12-14ºC
Храна: морски плодови, средно зачинето месо
blank

Cabernet Sauvignon Superior

1.790 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, пурпурноцрвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: печено свинско, пикантни сирења, полномасни сирења, пушена шунка, телешко месо
blank

Merlot Superior

1.790 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, интензивна виолетово-црвено
Темп: 15-17°C
Храна: македонска кујна, печени костени, печено телешко
blank

Syrah-Shiraz Superior

1.790 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, темна рубин боја со нијанси слични на гранит
Темп: 15-17°C
Храна: дивеч на скара, македонски јадења со бамја, печено говедско, печено свинско
blank

Daron Superior

1.790 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, интензивно црвено
Темп: 15-17°C
Храна: печено свинско, пикантни сирења, телешко месо
blank

Kleopattra

1.790 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, рубин црвена боја
Темп: 12-14ºC
Храна: лесни салати, пилешко месо, разни сирења
blank

Imperator

2.990 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, длабока црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: јагнешко, помасни риби, свинско
blank

Premier

3.390 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, богато црвена
Темп: 10-12°С
Храна: десерти
blank

Vranec Late Harvest

890 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, црвено вино
Темп: 8-10°C
Храна: десерти
blank

Dissan Barrique

2.190 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, темно-црвена боја
Темп: 15-17°C Alc. vol: 14 %
Храна: дивеч, јагнешко, печено свинско, пикантни сирења, помасни риби
blank

Cabernet Sauvignon Barrique

2.490 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, пурпурноцрвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: бифтек, зрело сирење, печено јагнешко, пршута
blank

Merlot Barrique

2.490 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, пурпурноцрвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: бифтек, македонска кујна, печени костени, печено телешко
blank

A`gupka

9.900 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, рубин и гранат
Темп: 15-17°C
Храна: дивеч, зреено сирење, месо на скара
blank

My Way

19.900 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, црно и црвен гранат
Темп: 15-17°C
Храна: месо на скара, салати со домати, сирење
blank
blank

Pinot Noir

2.090 мкд.

(0,75 L.)
Овошно и Лесно, црвено вино
Темп: 13-15°C Alc. vol: 14 %
Храна: димен лосос, одбрани меки сирења, пате од гуска
blank

Ten Barrels Syrah

2.990 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, изразена рубин боја со темноцрвени нијанси
Темп: 16-18°C Alc. vol: 16.5 %
Храна: бифтек во сос од зелен бибер, дивеч во пикантен сос, разни видови месо
blank

Камник наливно црвено вино

180 мкд.

(0,200 L.)
Црвено – суво вино, рубин црвена боја
Темп: 14-16°C Alc. vol: 13.5 %
blank
blank

Black Swan

800 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, рубин црвена боја
Alc. vol: 12.5 %
Храна: дивеч, патка, говедско месо
blank

Filip II

1.000 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, виолетово-црвена
Alc. vol: 13.5 %
blank

Garnet Cuvée

1.000 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, рубин црвена боја
Alc. vol: 13.5 %
blank

King David

1.250 мкд.

(0,75 L.)
Црвено вино, интезивна рубин-црвена
Alc. vol: 15 %
blank

Merlot

1.000 мкд.

(0,75 L.)
Црвено – суво вино, рубин црвена боја
Alc. vol: 13.5 %

Мали вина (0,187 L)

blank

Alexandria Classic

180 мкд.

(0,187 L.)
Црвено – суво вино, темноцрвена-рубин боја
Темп: 16-18°С
Храна: дивеч, месо на скара
blank

Cabernet Sauvignon

250 мкд.

(0,187 L.)
Црвено вино, сјајна, рубин црвена боја
Темп: 15-17°C
Храна: дивеч, јагнешко, свинско, тврди сирења
blank

T'ga za jug Classic

180 мкд.

(0,187 L.)
Полусуво црвено вино, темно-црвена боја
Темп: 16-18°С
Храна: дивеч, полномасни сирења, скара
blank

Merlot

250 мкд.

(0,187 L.)
Црвено – суво вино, интензивна, пурпурна боја
Темп: 15-17°C
Храна: салати, свинско, црвено месо
blank

Alexandria Cuvée

250 мкд.

(0,187 L.)
Црвено вино, интензивна рубин црвена
Темп: 14-16°С
Храна: свинско месо на скара, тврдо сирење како чедар и пармезан, телешко месо, ќебапи