Kleopattra
Клеопатра е првото вино од овој регион добиено од сортата Каберне Франк од сопствените насади на Бовин. Се карактеризира со рубин црвена боја со мирис на калинка, брусница и други црвени овошја богати со витамин Ц. Има добро балансиран вкус и мирис. Се препорачува за секакви прилики со сите видови на сирење, лесни салати и пилешко на температура од 12-14 ºC.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: лесни салати, пилешко месо, разни сирења
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 12-14ºC
Сорта на грозје: Каберне Франк
Боја: рубин црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна