blank

BOOKING.COM СО НАГРАДА ЗА „КУЌАТА НА МИЈАЦИТЕ“: Eтно-ресторанот „Куќа на Мијаците” награден со високо прзнание од Booking.com

март 29, 2019

Eтно-ресторанот „Куќа на Мијаците” добитник е на највисоко признание од Booking.com.

blank

Веста за МИА ја соопшти менаџерот на ресторанот, г. Николче Димески, кој додава дека ова за него и за сите вработените претставува голема чест, но и предизвик за уште поголема ангажираност во постигнување што повисок квалитет на понудата и услугата, од која, како што додава и до сега посетителите се повеќе од задоволни, што го потврдува и добиеното прзнание.

– Од самите наши гости и од заменик директорот James Waters (Џејмс Вотерс), нашиот етно-ресторан е оценет како најдобар и најпопуларен ресторан, со високо квалитетна услуга и храна, прекрасен амбиент, и како таков е препознаен не само во Република Северна Македонија, туку и многу пошироко. Тоа е предизвик сите ние да работиме уште попосветено, за да измамиме уште повеќе насмевки и уште позадоволни посетители, – вели Димески.

blank

Од почетокот со работа, во септември 2016 година, до денес, тука престојувале илјадници гости, намерни или сучајни патници, од земјава, регионот, Европа, па дури и од Израел и други земји од светот, кои секогаш биле со пофални зборови. По нивна препорака, во постојан раст е бројот на гостите.

– Секој е добредојден. Секој оној кој барем за миг сака да почувствува спокој во душата и да се релаксира од динамичното секојдневие. Нашите посетители добро знаат какво е чувството кога заспивате со жуборот на Радика, а се будите со звуците кои доаѓаат од прекрасната Бистра. Она што е исто така многу значајно е фактот што гостите имаат можност да го посетат и македонското древно светилиште, Бигорскиот манастир, кој е во непосредна близина, – посочува Димески.

blank

Етно ресторанот „Куќата на Мијаците”, е сместен на десната страна на регионалниот пат Дебар – Маврово, на аголот по патот кој води кон Бигорскиот Манастир.

Тој не е обичен етно-ресторан и хотел, во кој може да ги вкусите и запознаете мијачките врвни специјалитети, напротив тој е своевиден прв музеј на мијачката култура и традиција.

Изграден е по идеја на игуменот на Бигорскиот Манастир, Архимандрит Партениј и е олицетворение на богатата мијачка традиција, култура и архитектура.

Актуелно
blank

Дали сте знаеле дека етно ресторанот “Куќа на мијаците” своите приходи ги пренасочува за социјално загрозени семејства?!

blank

Дали сте слушнале за „Куќата на Мијаците“ каде можете да спиете?

blank

Етно ресторан Куќа на Мијаците

blank

Во мијачки носии на традиционална венчавка, Никола и Рената помеѓу сегашноста и минатото

Резервирајте Мијачка одаја

Required fields are followed by *

Поврзани настани
Тајната на Мијаците

Тајната на Мијаците

Лазоровско телешко

Лазоровско телешко

Печалбарско

Печалбарско

Селечки пиперки во фурна

Селечки пиперки во фурна

Сарма во лозов лист

Сарма во лозов лист

Селото Битуше
До селото Битуше се пристигнува по тесен и стрмен планински пат, кој поминува низ Ростуше. А на неколку...
Дебарски Бањи
Бог ги благословил термо-минералните води на Дебарски Бањи и им подарил оптимална температура како и...
Селото Гари
Селото Гари e мијачко село во, во околината на градот Дебар.Селото е сместено на падините на планината...
Loading...