Соопштение по повод празникот „Отсекувањето на главата на Св. Јован Крстител“

септември 8, 2022

Оваа вест е достапна и на: English Français Deutsch

Почитувани гости, на денот кога Светата православна црка го слави споменот на најголемите меѓу пророците, Светиот и славен Претеча и Крстител Господов Јован, си спомнуваме за неправедното отсекување на неговата сечесна глава од страна на нечестивиот цар Ирод, а по барање на злобната Иродијада, после една развратна гозба на царскиот двор.

Спомнувајќи си за маченичката смрт за најголемиот „проповедник на покајанието“ и изразувајќи ја својата почит преку молитва во храмовите со строг пост и воздржание, Ве известуваме дека етно-ресторанот „Куќа на Мијаците“, на овој голем празник наречен уште и „втор Велики Петок“, во сабота, 10 септември ќе работи до 17 часот, а во недела, 11 септември, нема да работи во текот на целиот ден.

Молитвите на Свети Јован Пророк Претеча и Крстител да бидат со сите нас!

Поврзани настани

Резервирајте Мијачка одаја

Соба Радика – трокреветна
Соба Крчин – двокреветна
Соба Дуф – трокреветна
Соба Бигорски – двокреветна

Трокреветна соба погодна за фамилија со приватна бања, со првичен поглед кон реката Радика и кон врвовите на Дешат планина – Крчин и помалите врвови како и пазувите на водопадите Дуф.

Двокреветна соба погодна за брачен пар со приватна бања со поглед кон врвот Крчин и помалите врвови на планита Дешат, како и поглед кон реката Радика.

Трокреветна соба погодна за фамилија со приватна бања, со поглед кон врвовите на Дешат планина, Крчин и помалите врвови како и пазувите на водопадите Дуф.

Двокреветна соба погодна за брачен пар со приватна бања скриена во пазувите на планината Бистра под Бигорскиот Манастир.

Промоции
Тајната на Мијаците
Лазоровско телешко
Печалбарско
Селечки пиперки во фурна
Сарма во лозов лист
Previous slide
Next slide
Соопштенија