Тиквеш наливно
За оние што ги препознаваат вистинските вредности, ја ценат традицијата, убавината и радоста на животот. Уживајте во ова суво црвено вино, со кристално црвена боја и богат вкус, произведено на традиционален начин од сортите вранец и мерло.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: месо на скара, тврди сирења
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 16-18°С
Сорта на грозје:
Боја: кристално црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна