Alexandria Cuvée
Квалитетно црвено вино, купажа (cuvée) од сортите вранец, мерло и каберне совињон со интензивна рубин-црвена боја. Се одликува со комплексни ароми на црвено и црно овошје – цреши, сливи, малини и црна рибизла, и ноти на сушен тутун, чад, црн пипер и цимет, вткаени во полното и заокружено тело, со силен зачински финиш.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: ќебапи, свинско месо на скара, тврдо сирење како чедар и пармезан, телешко месо
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 14-16°С
Сорта на грозје: Вранец, Каберне совињон, Мерло
Боја: интензивна рубин црвена
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна