Alexandria Cuvée
Квалитетно суво бело вино, купажа (cuvée) од сортите шардоне и ризлинг, со нежна златна боја и зеленкаста рефлексија. Се одликува со свежи и интензивни ароми на банана, круша и праска, како и ноти на расцутени овошни цветови од јаболко, портокал и лимон, со добро избалансирана киселост и долготраен вкус.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: бело месо на жар, лесни тестенини, морски гргеч, свежи медитерански салати, школки
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 10-12°С
Сорта на грозје: шардоне и ризлинг
Боја: нежна златна боја и зеленкаста рефлексија
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна