Merlot
Суво црвено вино со длабока рубин-црвена боја. Богати со зрели овошни ноти на црна и црвена цреша, капина, црна дудинка, боровинка и слива. Неговиот хармоничен вкус е резултат на рамнотежата помеѓу киселините, екстрактите и содржината на алкохол. Со полно тело, заоблени со кадифени танини и долг финиш.

Винарија

Monastery Winery

Комбинација со храна:
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура:
Сорта на грозје: Merlot
Боја: рубин црвена боја
Alcohol Vol: 13.5 %
Винарија: Monastery Winery

Вкусете ја мијачката традиционална кујна