Black Swan
Ова суво црвено вино е куве од Вранец и Прокупец и претставува хармонија на бојата, аромата и вкусот. Има жива рубин-црвена боја, а аромите се комбинација на цреша и вишна додека во заднина се појавува арома на сува смоква и ванила. Вкусот на ова вино е лесен, харомониче и свеж. Виното завршува со долготраен вкус на суво овошје, лешник и кора од леб.

Винарија

Monastery Winery

Комбинација со храна: дивеч, патка, говедско месо
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура:
Сорта на грозје: Vranec – prokupec
Боја: рубин црвена боја
Alcohol Vol: 12.5 %
Винарија: Monastery Winery

Вкусете ја мијачката традиционална кујна