Black Swan
Ова суво црвено вино е куве од Вранец и Прокупец и претставува хармонија на бојата, аромата и вкусот. Има жива рубин-црвена боја, а аромите се комбинација на цреша и вишна додека во заднина се појавува арома на сува смоква и ванила. Вкусот на ова вино е лесен, харомониче и свеж. Виното завршува со долготраен вкус на суво овошје, лешник и кора од леб.

Cave de vins

Cave du monastère

Accompagnements avec nourriture: Viande de la chasse, Canard, Boeuf
Sorte de vin: Vin rouge sec
Temperature:
Sorte de raisins: Vranec – prokupec
Couleur: Robe rubis
Volume d’alcool: 12.5 %
Vignoble: Cave du monastère

Goûtez la cuisine traditionelle des Miyaks