Камник наливно црвено вино
Премиум суво црвено вино, добиено од внимателно одбрани врвни сорти грозје: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Montepulciano, Arinarnoa. Се одликува со рубин црвена боја. Аромата е комплексна, овошно-зачинска, со арома на црна рибизла, ванила и џем од капини. Вкусот е полн и има добро структурирани и интегрирани танини. Се сервира на температура од 14-16 °С.

Винарија

Камник

Комбинација со храна:
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 14-16°C
Сорта на грозје: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Montepulciano, Arinarnoa
Боја: рубин црвена боја
Alcohol Vol: 13.5 %
Винарија: Камник

Вкусете ја мијачката традиционална кујна