Traminec
Ова вино има забележлива жолто-зеленкаста нијанса. Незаборавна, опојна цветно-овошна арома, која потсетува на најубави ружи. Складно вино со долготраен вкус на егзотични овошја, јаболко, праска и мед. Меко, елегантно, заокружено… овој Траминец се сервира на температура од 8-10C° како аперитиф со апетисани и суво овошје или пикантни сирења, морски плодови или пушена риба.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: апетисани, морски плодови, пикантни сирења, пушена риба, сушено овошје
Вид на вино: Лесно и Свежо (розе)
Температура: 8-10°C
Сорта на грозје: Траминец
Боја: жолто-зеленкаста
Alcohol Vol: 12.5 %
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна