Syrah-Shiraz Superior
Ова вино е магнет за вистинските конесери на виното. Искрива темна рубин боја со нијанси слични на гранит. Во виното моќно се чувствуваат мириси на палма, маслина, бибер. Кога во чаша, виното има постојан сладок вкус на мали, зрели, црвени овошја. Ова Шираз препорачуваме да се сервира на температура од 15-17°C на трпеза со дивеч на скара, гарниран со мармалад од црвени овошја и бобинки, печено говедско и свинско или со вкусни македонски јадења со бамја.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч на скара, македонски јадења со бамја, печено говедско, печено свинско
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: 100% Syrah – Shiraz
Боја: темна рубин боја со нијанси слични на гранит
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна