Symphony
Симфонија е „крцкава” мешавина од Шардоне, Ризлинг и Совињон. Ова суво вино со жолто-зеленкаста боја, е полно со овошни и дрвенести ароми. Симфонија како вино е хармонично, лесно и субтилно и одлично оди на трпеза со пикантни сирења, ракчиња и школки, како и со јадења од риба и месо во лесни сосови. Препорачуваме да се сервира на температура од 8-10°C. Виното одлично оди на трпеза со пикантни сирења, ракчиња и школки, како и со јадења од риба и месо во лесни сосови. Препорачуваме да се сервира на температура од 8-10°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: месо во лесни сосови, пикантни сирења, ракчиња, школки
Вид на вино: Лесно и Свежо (розе)
Температура:
Сорта на грозје: Riesling, Сувињон Блан, Шардоне
Боја: жолто-зеленкаста
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна