Daron Superior
Ова вино претставува мешавина на сортите Каберне Совињон, Мерло, Вранец од сончевите падини на Лепово Брдо. Интензивно црвено по боја, кое станува пурпурно со „стареењето”. Мирисот потсетува на темни и црвени бобинки и зачини. Вкусот е елегантен, мек и долготраен, благодарение на големата содржина на мано-белковини и меки, благородни танини. Треба да се комсумира со телешко, печено свинско, пушена шунка, сирења јаки во вкусот, на температура од 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: печено свинско, пикантни сирења, телешко месо
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Вранец, Кабарне Сувињон, Мерло
Боја: интензивно црвено
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна