Chardonnay Barrique
Шардоне Барик на винарија Бовин е квалитетно суво бело вино, зреено 12 месеци во македонски буриња. Се одликува со бледо-жолта нијанса и со импресивна низа на ароми: путер, тост, ванила и дрво лесно се препознаваат во ова вино. По вкус субтелно и заокружено. Совршен придружник на трпеза со бели сирења, риба, морски плодови, јагнешко и пилешко. Ова вино е извонредно кога е сервирано на температура од 8-10’C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: бели сирења, јагнешко, морски плодови, пилешко месо, риба
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 8-10°C
Сорта на грозје: Шардоне
Боја: бледо-жолта
Alcohol Vol: 14 %
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна