Cabernet Sauvignon Superior
Ова вино се одликува со пурпурно-црвена боја, типична за Каберне одгледувано на почва богата со јаглерод. Селектирана берба од полусушени зрна грозје, растено на јужно-западната страна на Лепово Брдо. Полно со вкусови, сочно, со ароми на мед, бобинки, елегантни ноти на зачини. Вкусот е мек, заокружен, урамнотежен и долготраен. Богатството на полифеноли, посебно меки танини, допушта подолго време да се складира на температура на визбата. Препорачуваме да се конзумира посебно со јадења од телешко, печено свинско, пушена шунка или јаки сирења, на температура од 15-17 °C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: печено свинско, пикантни сирења, полномасни сирења, пушена шунка, телешко месо
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: 100% Cabernet Sauvignon
Боја: пурпурноцрвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна