Alexandar
Александар е супериорно суво црвено вино од Бовин. Тоа претставува комерцијална мешавина од Мерло, Каберне Совињон и Вранец. Неговата боја е интензивно виолетова. Мирисот е полн со црвени и зрнести овошја со прекрасна комплексна арома и богат и полн вкус. Неговите хербални овошни тонови го прават ова вино незаборавно. Александар е најдобро да се сервира на 12-14ºC со говедско, печено свинско месо, телешко месо, јагнешко месо и месо на скара.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: говедско месо, јагнешко, месо на скара, печено свинско, телешко месо
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 12-14ºC
Сорта на грозје: Вранец, Кабарне Сувињон, Мерло
Боја: интензивно виолетова
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна