Traminec Classic
Суво бело вино со златно-жолта боја, со препознатлив мускатен мирис и вкус на измeшани цветови и овошје.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: сите видови риба, тестенини со сирење
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 10-12°C
Сорта на грозје:
Боја: златно-жолта
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна