Тиквеш наливно
Страста за убавите нешта што ги нуди животот и богатата традиција се наша инспирација за создавање на Тиквешко бело. Уживајте во свежината на ова суво бело вино произведено од сортите смедеревка, ркацители и рајнски ризлинг.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: лесни предјадења, пилешко месо, риба
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 10-12°C
Сорта на грозје:
Боја: бело вино
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна