T’ga za jug Classic
Полусуво црвено вино, со темно-црвена боја направено од сортата вранец. Мирисот на ова вино открива ароми на црвени овошја, а на непцето може да почувствувате вкус на црна рибизла, малини, капини и суво грозје. Ова вино има полно тело, како и пријатен и сладок вкус што трае.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: дивеч, полномасни сирења, скара
Вид на вино: Полусуво црвено вино
Температура: 16-18°С
Сорта на грозје: Сортата вранец
Боја: темно-црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна