Temjanika Classic
Полусуво бело вино со златно-жолта боја и изразено мускатна арома на темјанушка со ноти на презреана мандарина, вкус на мускатен орев со дискретно тело и уникатен финиш.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: лесно приготвено бело месо, морски специјалитети, разни сирења
Вид на вино: Полусуво бело вино
Температура: 10-12°С
Сорта на грозје:
Боја: златно-жолта
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна