Rkaciteli S.S. (Luda Mara)
Суво бело вино, со златно жолта боја и свежи овошни вкусови на манго, праска, грејпфрут и ананас. Ферментирано во резервоар, со интригантна бела боја, која не е различна од италијанските Fiano или Falanghina. Има прекрасни ноти од жолто јаболко и лимон со ноти на пчелин восок. Пробајте го ова прекрасно вино од овој возбудлив регион во подем со малку печена монашка риба или лосос на скара за да ги дознаете неговите задоволства.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: лосос на скара, риба
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 13-15°C
Сорта на грозје: 100% Muscat Ottonel
Боја: златно-жолта
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна