Muscat Ottonel S.S. (Luda Mara)
Суво бело вино со светло жолта боја и зеленкаста рефлексија, сложени ароми на расцутен бозел со нежни ноти на шумски бобинки и овошни цветови. Покажува префинет и нежен вкус, со послевкус на свежо цитрусно овошје.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна:
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 12-13°С
Сорта на грозје: 100% Muscat Ottonel
Боја: светло жолта боја и зеленкаста рефлексија
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна