Merlot S.S. (Luda Mara)
Мерло е квалитетно суво црвено вино со рубин-црвена боја. Се одликува со арома на презреано грозје, мед и смеса на карамелизирани шумски плодови. Хармоничниот вкус кај ова вино го дава балансот на киселините, екстрактите и на алкохолот, заокружен со сладникав и јак финиш.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: пилешко месо, свинско, јагнешко
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 16-18°С
Сорта на грозје: Мерло
Боја: рубин-црвена
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна