Chardonnay S.S. (Luda Mara)
Суво бело вино со интензивна прозрачна златно-жолта боја, со арома на цитрон, ананас, банана и диња. Се одликува со полно тело и со долга и елегантна свежа завршница.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: бела риба, бело месо на скара, винско месо во крем сос, лесни тестенини, мисирка
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 10-12°С
Сорта на грозје:
Боја: прозрачна златно-жолта боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна