Bela Voda
Ова вино потекнува од подрачјето Бела Вода, кое е составено од глинени почви со мека медитеранска клима, за да понуди спој на сортите вранец и плавец, карактеристични по аромата на какао и темно шумско овошје, како и богата овошна структура.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: елен во сос од шумски плодови, месо од срна, фазан или бут од дива свиња
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 16-18°С
Сорта на грозје: спој на сортите вранец и плавец
Боја: црвено вино
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна