Bela Voda
Спојот на медитеранските климатски услови и специфичните глинени почви во локалитетот Бела Вода е она што го прави ова вино уникатно и софистицирано. Со долготрајна арома која започнува свежо и со текот на годините еволуира кон мед и тартуфи, ова вино има светложолта, прозрачна боја и елегантна структура. Како идеална купажа на белан и шардоне, виното има заокружен, полн вкус и нежна арома на бели цветови и диња, надополнетa со ароми на француски барик буриња, кои даваат ноти на путер, ванила и лешник.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: бранцин, орада, пилешко со зеленчук, телешко во сос со шампињони
Вид на вино: Бело вино
Температура: 10-12°C
Сорта на грозје: белан и шардоне
Боја: светло жолта, проѕирна боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна