Barovo
Свежите ноќи и топлите и суви денови во Барово, лоцирано во пазувите на Кожуф Планина, ни овозможија да создадеме раскошна, моќна и совршено балансирана купажа на вранец и кратошија, која освојува со мирисот на капини, диви јагоди и боровинка, зрелите и раскошни танини и изразено долгата завршница.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: бифтек со прелив од шумско овошје, месо од дива свиња, чадени ребра, јагнешко
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 16-18°С
Сорта на грозје: вранец и кратошија
Боја: црвено вино
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна