Alexandria Rose Classic
Купажа од сортите мускат хамбург, мерло и каберне совињон. Полусуво розе вино со светло розова боја и изразени тропски ароми при што преовладува аромата на манго со ноти на бело овошје и ѓумбир. Вино со лесно тело и свежа киселост и балансирани ароми на праска, кајсија и диња.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: лесни тестенини, овошни десерти, свежи салати
Вид на вино: Полусуво розе вино
Температура: 10-12°С
Сорта на грозје: мускат хамбург, мерло и каберне совињон
Боја: светло розова боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна