Alexandria Classic
Полусуво бело вино со зеленикаво-жолта боја, карактеристичен мирис на мед и свежина од цитрусно овошни ароми, комплексен цветен вкус со карактеристичен сладникав последователен вкус.

Винарија

Тиквеш

Комбинација со храна: лесно печено месо, морски специјалитети, риба
Вид на вино: Полусуво бело вино
Температура: 10-12°С
Сорта на грозје:
Боја: зеленикаво-жолта боја
Alcohol Vol:
Винарија: Тиквеш

Вкусете ја мијачката традиционална кујна