Riesling
Суво бело вино со светла жолто-зелена боја. Свеж и овошен миризс на праска, кајсија, јаболко и круша, измешан со мирисот на цвеќиња, кој се надополнува со изразена свежина во завршницата. Вкусот е свеж, на зелено јаболко, праска и тонови од кајсија.

Винарија

Monastery Winery

Комбинација со храна:
Вид на вино: Суво бело вино
Температура:
Сорта на грозје: Riesling
Боја: зелено-жолта
Alcohol Vol: 12.5 %
Винарија: Monastery Winery

Вкусете ја мијачката традиционална кујна