Muscat Blanc
Суво бело вино со лимон-жолта боја, преплетена со зеленкави нијанси, цветни ароми со карактеристични мириси на темјанушка, ружа, мандарина, суви и свежи кајсии. Лесно тело со цветни ноти и многу свежина.

Винарија

Monastery Winery

Комбинација со храна:
Вид на вино: Суво бело вино
Температура:
Сорта на грозје: Muscat Blanc
Боја: Лимон-жолта
Alcohol Vol: 13 %
Винарија: Monastery Winery

Вкусете ја мијачката традиционална кујна