Garnet Cuvée
Суво црвено вино со интезивна рубин-црвена боја и гарнет рефлекција, со изразена арома на црно овошје, капини, бобинки и суптилен зачин. Со полно тело и со средна киселост и ароми на црно овошје и тост на непцето. Ова суво црвено вино се одликува со меки танини и долготрајна завршница.

Винарија

Monastery Winery

Комбинација со храна:
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура:
Сорта на грозје: Cabernet sauvignon – merlot
Боја: рубин црвена боја
Alcohol Vol: 13.5 %
Винарија: Monastery Winery

Вкусете ја мијачката традиционална кујна