Filip II
Суво црвено вино со длабока виолетово-црвена боја, дискретни ароми на црвени овошја, како вишна, малина и затскриени ароми од слатки зачини. Вино со полно тело, пријатни танини и елеганна завршиница.

Винарија

Monastery Winery

Комбинација со храна:
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура:
Сорта на грозје: Cabernet Sauvignon
Боја: виолетово-црвена
Alcohol Vol: 13.5 %
Винарија: Monastery Winery

Вкусете ја мијачката традиционална кујна