Sauvignon Blanc
Виното е добиено 100% од сортата Sauvignon Blanc, од сопствените насади во непосредна близина на винаријата Камник. Ова вино има специфична зелено-жолта боја и кристална бистрина. Мирисот, кој е сортен и типичен, открива дискретни вегетатитивни ноти во комплекс со цитруси и тропско овошје. Вкусот е средно полн, со карактеристична свежина, минерални поттонови и пријатен и хармоничен послевкус. Виното се ужива разладено на 7-10°C, во комбинација со свежа морска риба, предјадење од лосос, зелена салата и пилешко месо.

Винарија

Камник

Комбинација со храна: зелена салата, пилешко месо, предјадење од лосос, свежа морска риба
Вид на вино: Лесно и Свежо
Температура: 7-10°C
Сорта на грозје: 100% Sauvignon Blanc
Боја: зелено-жолта
Alcohol Vol: 12 %
Винарија: Камник

Вкусете ја мијачката традиционална кујна