Rosé Sexy
Суво розe вино направено со купажа од повеќе сорти на грозје, и тоа 46% Sangiovese, 20% Motepulciano, 19% Arinarnoa и 15% Cabernet Sauvignon. Во создавањето на ова вино се применува “saignee” методот кoj овозможува неколкучасовен контакт на ширата со покожицата од зрното, со што се добива маркантна розе боја. Виното има впечатлив мирис на црвено шумско вошје, со доминантни ароми на малина и јагода. Вкусот е средно полн, овошен и хармоничен, со долг послевкус. Уживајте во ова розe како аперитив или во комбинација со салата од свежо овошје, разладено на температура 7-10°C. Алкохол: 13.5% Vol.

Винарија

Камник

Комбинација со храна: салата од свежо овошје
Вид на вино: Суво розe вино
Температура: 7-10°C
Сорта на грозје: 46% Sangiovese, 20% Motepulciano, 19% Arinarnoa и 15% Cabernet Sauvignon
Боја: розе боја
Alcohol Vol: 13.5 %
Винарија: Камник

Вкусете ја мијачката традиционална кујна