Pinot Noir
Ова суво црвено вино е добиено 100% од сортата Pinot Noir, од внимателно селектирани гроздови. Мирисот е впечатлив и открива ароми на малина, брусница и вишна. Вкусот е среднополн, елегантен, со испреплетени ароми на црвено овошје и сладок корен, надополнети со зачински ноти на каранфилче и дим, завршувајќи со долг послевкус. Хармоничната свежина и меките сомотести танини му овозможуваат на виното капацитет за повеќегодишно созревање во шише. Препорачана температура на послужување: 13-15°C. Ова вино одлично се комбинира со специјалитети од димен лосос, пате од гуска, или со одбрани меки сирења. Алкохол: 13.5 % Vol.

Винарија

Камник

Комбинација со храна: димен лосос, одбрани меки сирења, пате од гуска
Вид на вино: Овошно и Лесно
Температура: 13-15°C
Сорта на грозје: 100% Pinot Noir
Боја: црвено вино
Alcohol Vol: 14 %
Винарија: Камник

Вкусете ја мијачката традиционална кујна