Venus
Венус е вино кое е мешавина од сортите Вранец и Мерло, со интензивна црвена боја. Со одличен мирис, со богати ноти на црвени овошја и бобинки. Прекрасна арома со одлично избалансиран, долготраен, субтилен, заокружен и свеж вкус. Венус може да биде совршена „придружничка” на трпеза богата со печено свинско, телешки медаљони и зачинети сирења. Препорачуваме да биде сервирано на температура од 15-17°C. Венус може да биде совршена „придружничка” на трпеза богата со печено свинско, телешки медаљони и зачинети сирења. Препорачуваме да биде сервирано на температура од 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: печено свинско, пикантни сирења, сирење, телешки медаљони
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Вранец, Мерло
Боја: интензивна црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна