Tempranilo
Произведено од сортата Tempranillo, од сопствените насади, ова вино од Бовин има рубин црвена боја со благи виолетови тонови. На мирис е овошно со ноти на зрели капини, црна слива и цреша. Карактерот на хербални шумски листови е комплементарен на овошниот микс. На палетата на вкусови има и слоеви на овошје , најпрво на слатко црно овошје, а потоа посвежо црвено овошје го презема вкусот и сето тоа нуди одредена комплексност. Најдобро е да се служи на 15 – 17⁰C со масно бело сирење, морска храна, мусака, срнечко, телешко, бифтек или месо на скара.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: бифтек, месо на скара, морска храна, мусака, срнечко, телешко месо, масно бело сирење
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Tempranillo
Боја: рубин црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна