Sauvignon
Совињон Блан од Бовин е прекрасно, суво, бело вино со нагласени овошни и хербални ароми. Бледо-жолта боја, со нијанси на зелена, ова вино има одличен мирис со нота на зелено јаболко, овошја и трева. Свежиот вкус на ова Совињон Блан најмногу потсетува на јаболка. Ова одлично вино е најдобро соодветно изладено на температура од 8-10°C со пилешко, риба, ракови и школки и посебно со разни видови сирења.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: пилешко месо, ракчиња, риба, школки
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 8-10°C
Сорта на грозје:
Боја: бледо-жолта
Alcohol Vol: 12.5 %
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна