Pinot Noir
Пино Ноар е фасцинантно, суво, црвено вино со интригантна арома и интензивна, темно пурпурна боја. Миристо потцетува на црвени бобинки, јагоди, љубичици и малку мирис на земја. Вкусот е сув, мек и овошен, богат со меки танини. Сервирано на собна температура со јагнешко, телешко, дивеч и скара ова вино доаѓа до израз. Одлично „оди” со лесни сирења на температура од 15-17°C. Сервирано на собна температура со јагнешко, телешко, дивеч и скара ова вино доаѓа до израз. Одлично „оди” со лесни сирења на температура од 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, јагнешко, лесни сирења, скара, телешко месо
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Pinot Noir
Боја: темно пурпурна боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна