Muscat Temjanika
Грозјето од кое е направена Бовин Мускат Темјаника потекнува од нашите соспствени лозја од локалитетот Лепово Брдо. Комплексна и софистицирана, аромата на БОВИН Мускат Темјаника е многу привлечна и потсетува на многу овошни мириси. Вкусот трае долго и е балансиран со ноти на бозел и јаболка. Мекиот крај го комплетира мазниот вкус. Се служи разладено на 6-8ºC и се препорачува како придружник и на едноставни десерти и како аперитив со школки или зрело сирење.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: десерти, зрело сирење, школки
Вид на вино: Полусуво бело вино
Температура: 6-8°C
Сорта на грозје: 100% Muscat Temjanika
Боја: бело вино
Alcohol Vol: 12.5 %
Винарија: Бовин
Muscat Temjanika

Вкусете ја мијачката традиционална кујна